hampaprotein smoothieFrukosten är den måltid som så många anser vara den allra viktigaste och ändå så är det rätt vanligt att folk slarvar just med dagens första mål. Det här kan bero på att man inte har tid att stå och steka ägg eller laga scones på mandelmjöl, eller så kan det vara så att man helt enkelt har idétorka och inte kommer på vad som skulle kunna vara bra och gott att starta dagen med.

En smoothie är verkligen inte svår att tillreda och här kommer ett recept på en hampaprotein smoothie som verkligen ger dagen en bra start. Det som är extra coolt med denna smoothie är att den inkluderar chiafrön så att man även får gott om omega 3. Mer information om alla nyttigheter som chiafrön innehåller hittar du här. Hampaproteinet ger gott om energi och är ett bra stöd för den som lever ett aktivt liv.

Ingredienser

2.5 dl mandelmjölk (det går också bra med helt vanlig mjölk eller vispgrädde)
3 msk kokosnötsolja
3 msk hampaprotein
2 msk chiafrön
1 msk honung

Tillredning

Blanda ihop ingredienserna och börja mixa. Om smoothien får en för tjock konsistens så är det bara att tillföra lite kallt vatten tills det hela ser ut som en drink. Om du vill lägga till frukt och bär så kan en fin kombination vara blåbär eller jordgubbar och banan. Bananen har en naturlig sötma och då kanske du inte behöver honung. Faktum är att man kan dricka en hampaprotein smoothie helt utan honung eller annat sötningsmedel, men för vissa kanske det här känns lite konstigt. Om du lägger till honung eller inte beror helt enkelt på hur pass viktigt det är för dig med en söt smak.

Den här drinken bör du dricka omgående då den inte är lika god om den har fått stå i kyl länge. Tänk på att för många chiafrön i mixen kan leda till pudding-liknande konsistens om blandningen får stå under någon timmes tid.

Det roliga med en god hampaprotein smoothie är att man kan använda sig av grundingredienserna (mjölk, hampaprotein och kokosnötsolja) för att sedan addera egna favoriter. Ta vad du har hemma just nu och kom igång med världens bästa start på dagen, en smoothie som kommer att ge dig energi och även vara bra för magen.